
In 2025 legt Platform LEO de focus op samenwerking voorbij het eigen belang. In de energietransitie botsen belangen soms keihard – door schaarste aan ruimte, geld of netcapaciteit – maar juist dan is collectieve, integrerende samenwerking nodig. Niet het verdelen van taken, maar het delen van verantwoordelijkheid en eigenaarschap staat centraal.
Onze netwerkbijeenkomsten blijven het hart vormen van ons programma. Inhoudelijke verdieping en ontmoeting gaan hand in hand, vaak op inspirerende locaties. Zo trapten we het jaar af met een sessie over geothermie in samenwerking met EBN, inclusief een bezoek aan een onderzoeksboring in De Bilt.
Daarnaast besteden we extra aandacht aan het thema ruimtelijke ontwikkeling en energietransitie, met sessies over o.a. netbewust bouwen, energiegemeenschappen en nieuwe regievormen. Ook digitale kennissessies krijgen een grotere rol, zoals een sessie met TNO over participatie bij wind- en zonprojecten.
LEO in Gesprek verschijnt dit jaar exclusief als podcast. De eerste gasten van 2025 zijn onder meer Ruud de Bruijne (RVO), Annelies Huygens (UU) en Roosmarijn Sweers (Drechtsteden).
Een terugblik op onze activiteiten in 2024 en onze plannen voor het komend jaar vindt u in het Jaarplan 2025 van Platform LEO.
Voor een actueel overzicht van onze geplande activiteiten verwijzen wij u naar de online agenda.